Szanowne Koleżanki,  Szanowni Koledzy,

serdecznie zapraszam na kolejne doroczne Walne Zebranie Członków Światowej Rady Badań nad Polonią. które odbędzie się na Uniwersytecie Kardynała Stefana Wyszyńskiego ul K. Wóycickiego 1/3  bl.23 w dniu 19 kwietnia 2016r o godz 18:00.

Walne Zebranie naszej Rady odbędzie się zaraz po zakończeniu drugiego dnia obrad konferencji naukowej pt. "Millrnium na Uchodzstwie". Informujemy, że w drugim dniu obrad tj 19 kwietnia b.r. na UKSW, bl. 23 wszyscy członkowie naszej Rady są zaproszeni do uczestnictwa w konferencji a o godz 13:30 zapraszamy na wspólny uroczysty obiad wszystkich Członków naszej Rady wydany przez nas na UKSW.

Otwarcie konferencji w drugim dniu obrad nastąpi o godz 9:30 przez ks.prof. Stanisława Dziekońskiego - Rektora Uniwersytetu Kardynała Stefana Wyszyńskiego oraz prof. Jana Żaryna a po otwarciu w czterech panelowych grupach wygłaszane będą referaty. Wyjaśniamy, że pierwszy dzień konferencji odbędzie się w Senacie RP i tu niestety, ze względu na bardzo ograniczoną ilość kart wstępu nie mamy możliwości zapewnienia udziału dla wszystkich naszych członków Rady, za co serdecznie przepraszamy. Jest to decyzja głównego organizatora konferencji tj. Senatu RP zupełnie od nas niezależna.

Do zobaczenia więc na UKSW 19.04.2016 r.  na uroczystym obiedzie Członków Rady o godz 13:30 oraz na Walnym Zebraniu o godz 18:00.

Pozdrawiam serdecznie

Walter Wiesław Gołebiewski - prezes ŚRBnP